Szepesi Dóra

Szepesi Dóra

Szepesi Dóra
Újságíróként több mint tíz éve a Könyvjelzőben, a Könyvhétben, a barkaonline-on, a Prae.hu-n, az Új Könyvpiacban és más könyves, irodalmi internetes oldalakon publikálok interjúkat, recenziókat. Készítettem interjút többek között Ughy Szabinával, Áfra Jánossal, Simon Mártonnal, és az idősebb generáció tagjai közül Tóth Erzsébettel, Krasznahorkai Lászlóval, Bodor Ádámmal, Tőzsér Árpáddal. Nagy örömömre Kraszanhorkai a vele készült beszélgetésünket beszerkesztette, a Nem kérdez, nem válaszol című interjúkötetébe, 25 beszélgetés közé.

Publikációk

ELŐFUTÁR – irodalmi, művészeti évkönyv (1998, Polgár Kiadó) – szerkesztés, versfordítás, interjú
SZÓ-CSÖND Antológia (2000, Fiatal Költők Előfutár Köre) – verspublikációk.
KRISTÁLYKERT – kortárs kanadai angol költők antológiája (Magyar-kanadai Baráti Társaság, 2001) – versfordítások.
PANNON TÜKÖR folyóirat – versek
PARTIUM folyóirat – versek
LÁTÓ folyóirat – versek
C.E.T. folyóirat – versek
ÚJ FORRÁS folyóirat – versek
BÁRKA folyóirat – versek
AGRIA folyóirat – versek
NAPÚT folyóirat – versek

Ezenkívül több életmód- és receptkönyv társszerzője vagyok. Saját könyvem, a Főzz évszakok szerint! 2012-ben jelent meg a M-Érték Kiadónál. Előadásokat, főzőtanfolyamot tartok, életmód-blogot szerkesztek: www.makronauta.hu

„Jelenléted a szakmában egyre erőteljesebb, most már nagyon sok helyen publikálsz beszélgetéseket, más szekunder anyagokat, újabban verseket is.” – írja rólam Szabó Tibor Benjámin, aki a kortárs irodalom egyik rejtőzködő figurájának nevez egy interjúban.
A teljes beszélgetés elérhető itt.